Home / О нама

О нама

Телевизија Дуга Плус је почела са радом 1997. године, а са емитовањем програма 15. јануара 1998. године. Од јануара 2008. године почели смо да емитујемо програм путем сателита Eutelsat W2 за Европу, а путем интернета (преко интернет сајта Balkaniyum) за цео свет. Од децембра 2009. године смо почели са емитовањем нашег програма и у Америци путем највећег сателитског провајдера (GlobeCast World TV-a) у САД-у. У Србији се програм ТВ Дуга САТ гледа путем кабловских система, сателитских антена и Тотал ТВ-а. 

 

Телевизија Дуга Плус је дефинисана као једина телевизија српске дијаспоре и самим тим је стекла статус најгледаније српске телевизије и омиљеног програма у дијаспори, расејању и у земљама у окружењу. Ми смо једина телевизија која свесно негује српску музику са свих подручја где живе или одакле потичу Срби, па смо и самим тим једина телевизија која редовно емитује гусларске и верске (Православне) емисије. Телевизија Дуга Плус је спона која повезује све људе са нашег говорног подручја Србије и дијаспоре, како ближе тако и најдаље.  Порукама, жељама и честиткама они контактирају са родним крајем, пријатељима и родбином.  Са нашим програмом смо постигли да постанемо саставни део породичних славља и празновања.

Наш програм се емитује 24 сата дневно, сваког дана, са одређеним изменама и допунама за време верских и државних празника. Емитовање дневног дела програма је преодређено за подручје Европе, а вечерње за подручје Северне Америке и Аустралије.

Годинама већ негујемо наш бренд „Дугино Посело“, које у ствари представља концертно весеље, организовано специјално за наше гледаоце и емитовано на нашем програму. Учешће у програму заузимају реномирани певачи и групе народне музике. Посела се одржавају у спортским салама, како у Србији тако и широм дијаспоре, уз присуство од више хиљада људи и деце.